با مهم ترین فاکتورهای سئو داخلی آشنا شوید.

مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی کدام‌اند؟

به طور کلی همه فعالیت‌هایی که برای سئو کردن و رشد رتبه سایت خود انجام می‌دهید جز فاکتورهای رتبه بندی سئو داخلی هستند. در این مقاله به شرح زیر و بم سئوی داخلی پرداختیم و به تمام فاکتورهای رتبه بندی سئو داخلی اشاره کردیم. پس اگر قصد دارید روی مبحث سئوی داخلی سایت خود کار کنید این مطلب را از دست ندهید.

تخصص در کسب و کار نیچ از فاکتورهای سئو داخلی

شاید کمتر کسی در فاکتورهای مربوط به سئو داخلی به مبحث نیچ کار کردن بپردازد و اکثر اوقات این فاکتور مهم سئوی داخلی پشت گوش انداخته می‌شود. اما کسب و کار نیچ چیست؟

اگر وب‌سایتی که گوگل و مخاطبان آن را به عنوان منبع مطالب باکیفیت در حوزه خاصی می‌شناسند، ناگهان مطلبی متفاوت هرچند بسیار تخصصی و قوی در حوزه‌ی غیر مرتبط با کار خود منتشر کند احتمال رتبه‌بندی خوب برای کلمه کلیدی هدف بسیار کم است. بنابراین توصیه می‌کنیم با استفاده از استراتژی‌های نیچ مارکتینگ در تولید محتوا، محتوایی تخصصی به دفعات زیاد تولید کنید.

در واقع به شما پیشنهاد می‌کنیم در حوزه کاری خود محتوایی هدفمند، مرتبط و تخصصی، آن هم به دفعات زیاد تولید کنید و به دنبال مسائل غیر مرتبط نروید تا استراتژی سئو داخلی خود را پیاده سازی کنید.

تولید محتوا برای صفحات سایت – فاکتوری مهم در سئو داخلی

مبحث تولید محتوا یک پارامتر مهم در سئو داخلی است که برای آن انواع مختلفی از محتوا را می‌توانید در سایت خود بکار ببرید مثلاً متن و مقاله، ویدئو، فایل صوتی یا ویس، فایل PDF و… . در محتواهایی که برای انتشار آماده می‌کنید، حتماً کیفیت و خلاقیت را اولویت قرار دهید چون کاربران جذب سایت متفاوت و خلاقانه می‌شوند. محتوای جذاب اعم از ویس، فیلم، عکس و… بین کاربران دست به دست شده و به راحتی در مدت زمان کم بسیار دیده می‌شوند.

البته توجه داشته باشید که قوی بودن محتوا به‌تنهایی فاکتور تعیین رتبه نیست اما بسیار مهم و تأثیرگذار است. از مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی، کیفیت محتوای سایت یا به عبارت دیگر تولید محتوای مرتبط و باکیفیت است. در ادامه به طور کامل ویژگی‌های محتوای با کیفیت و قوی را بیان کردیم.

مهم ترین فاکتورهای سئو داخلی

خوانا و قابل فهم بودن محتوا

در مبحث عوامل مربوط به سئو داخلی سایت، تخصصی در عین حال ساده و روان بودن محتوای تولید شده و داشتن ارتباط معنایی قوی و همبستگی مطالب با استفاده از سبک نگارش محاوره‌ای و استفاده از کلمات قابل فهم ارتباط مستقیم با خوانایی محتوای سایت دارند که باید آن نکات را مدنظر قرار دهید.

آپدیت و به‌روزرسانی هدفمند محتوا

توجه داشته باشید که گوگل به سایت‌های قدیمی رها شده که محتوای آن‌ها به‌روز نمی‌شود، رتبه نمی‌دهد و این مهم جز معیارهای سئو داخلی است. موتورهای جستجوی گوگل به فراهم کردن اطلاعات جدید و بروز برای کاربران بسیار اهمیت می‌دهند و به این نکته توجه داشته باشید که محتوای سایت را به صورت منظم به‌روزرسانی کرده تا توجه گوگل را برای افزایش رتبه جلب کنید. هر چه صفحه به تازگی آپدیت شده باشد، احتمال سئو شدنش بیشتر است.

البته این نکته مهم را نیز مدنظر قرار دهید که هرگز محتوای تکراری منتشر نکنید. یعنی اگر در سایت خود مقاله‌های تکراری همراه با کلمه کلیدی تکراری داشته باشید احتمال جریمه شدن سایت خود توسط گوگل را در نظر بگیرید.

محتوای مرتبط با جستجو کاربر

گوگل به مرتبط بودن محتوای صفحه با کلمه جستجو شده اهمیت می‌دهد و حتماً باید محتوای کاملاً مرتبط با کلمه تارگت انتشار دهید.

کپی نبودن محتوا

هیچوقت محتوای سایت‌های رقیب را عیناً کپی نکنید. حداقل اگر می‌خواهید مطلبی را کپی و منتشر کنید، یک‌بار آن متن و سایر مطالب مشابه آن را مطالعه کرده و بعد محتوای مشابه را بنویسید تا در کل کپی نباشد.

دقت به نگارش محتوا

توجه داشته باشید که موتورهای جستجوی گوگل به غلط‌های املایی صفحه را یک سیگنال منفی نگاه می‌کند.

به‌کارگیری محتوای چندرسانه‌ای

در محتوای سایت خود از آیتم‌های مختلفی استفاده کنید مانند ویدئو و فایل صوتی چون در بالا رفتن ارزش صفحه شما بسیار تأثیرگذار است. همچنین وقتی چنین امکاناتی در مقاله خود قرار می‌دهید در صورتی که کاربر تمایل نداشته باشد متن بلند شما وقت بگذارد به راحتی با تماشای ویدئو مرتبط و یا گوش دادن به فایل صوتی آن، متوجه مضمون محتوا شده و زمان بیشتری را در سایت شما سپری خواهد کرد.

ایمن بودن محتوا

یعنی در محتوای سایت لینک یا نظر اسپم وجود نداشته باشد.

فاکتورهای سئو داخلی: جای‌گذاری کلمه کلیدی

یکی از راه‌های فهماندن ارتباط معنایی محتوا به موتورهای جستجوی گوگل به‌کارگیری کلمات کلیدی و جاگذاری هوشمند و هدفمند آن‌ها در سراسر محتوا است. موتور جستجو با شناسایی کلمه کلیدی موضوع محتوای وب‌سایت را تشخیص می‌دهد و ارتباط متن با کلمه کلیدی اصلی را آنالیز می‌کند. به طور کلی گوگل یک صفحه وب را زمانی مناسب در نظر می‌گیرد که در آن کلمه کلیدی مرتبط با سرچ کاربر به درستی قرار گرفته باشد.

اما استفاده از کلمه کلیدی در چه بخش‌هایی الزامی است؟

پارامترهای سئو داخلی

پیوند، لینک یا  URL

کلمه کلیدی اصلی در لینک url از فاکتورهای تأثیرگذار در سئوی داخلی و در پی آن افزایش رتبه سایت شما است. توجه داشته باشید که لینک‌های سایت خود را تا حد ممکن ساده و کوتاه ایجاد کنید.

تگ عنوان سایت

عنوان شامل جمله‌ای است که پس از جستجوی کلمه یا عبارت مورد نظر در صفحه گوگل به‌عنوان نتایج سرچ دیده می‌شود. به بیان تخصصی‌تر تگ‌های عنوان موضوع محتوای صفحه‌ای از سایت را به گوگل می‌فهماند. ضروری است که از کلمه کلیدی اصلی در عنوان حتماً استفاده شود و کمی روی جذاب نوشتن آن فکر کنید. برای مثال به دو عنوان زیر دقت کنید:

-طرز تهیه بستنی

– آسان‌ترین روش طرز تهیه بستنی در خانه|”خوشمزه و حرفه‌ای! ”

استفاده طبیعی در بدنه متن

حتماً در محتوای خود به اندازه کافی از کلمه کلیدی بهره گیرید زیرا این‌گونه است که شانس بیشتری برای دیده شدن در سرپ و جذب کاربرانی که کلمه کلیدی شما را سرچ می‌کنند دارید. البته این نکته را فراموش نکنید که تکرار بیش از حد کلمه کلیدی و زیادروی در استفاده از آن برای شما امتیازی منفی خواهد بود.

وجود کلمه کلیدی در تگ‌های بدنه (تگ هدینگ H1 تا H6)

تگ‌های هدینگ یا بدنه از مهم‌ترین قسمت‌های هر محتوای سئو شده هستند پس بکار گیری کلمه کلیدی در آن خیلی مهم و ضروری است. در رابطه با ارزش تگ‌های بدنه بدانید که تگ H1 عنوانی است که در بالاترین قسمت محتوا نمایش داده می‌شود و به‌عنوان یک عامل تأثیرگذار در سئوی داخلی (البته به شکل غیرمستقیم) محسوب می‌شود. H2ها برای سر تیتر محتوا استفاده می‌شوند که برای بخش‌بندی محتوا به شکل حرفه‌ای استفاده می‌شود. این دو تگ از باارزش‌ترین تگ‌های بدنه برای گوگل به شمار می‌آیند، پس حتماً از کلمه کلیدی در آن‌ها به شکل مناسب استفاده کنید.

استفاده طبیعی در بدنه متن

حتماً در محتوای خود به‌اندازه کافی از کلمه کلیدی بهره گیرید زیرا این‌گونه است که شانس بیشتری برای دیده شدن در سرپ و جذب کاربرانی که کلمه کلیدی شما را سرچ می‌کنند دارید. البته این نکته را فراموش نکنید که تکرار بیش از حد کلمه کلیدی و زیادروی در استفاده از آن برای شما امتیازی منفی خواهد بود.

تگ توضیحات متا یا Meta Description

این تگ شامل خلاصه‌ای از صفحات وب است که برای موتورهای جستجوی گوگل دارای اهمیت بالا است. جایگاه دقیق آن‌ها در نتایج سرپ، قسمت پایین عنوان آبی رنگ سایت است. تعداد کاراکترهای قابل استفاده در تگ متا 160 کاراکتر است. اگر می‌خواهید بدانید چه متنی را در متا دیسکریپشن قرار دهید بهتر است بدانید محتویات آن باید شامل اطلاعات خلاصه و مفیدی از محصول یا کسب و کارتان و یا خلاصه‌ی مقاله‌ی شما به جذاب‌ترین حالت ممکن باشد تا برای سایت شما ورودی بیشتری کسب کند.

توجه داشته باشید که گاهی گوگل از توضیحات متا استفاده نمی‌کند و ترجیح می‌دهد خود متن مناسب‌تر برای کاربر را که تشخیص داده است را نمایش دهد.

پارامتر بهینه‌سازی یا سئوی تصاویر در سئوی داخلی

از مهم‌ترین پارامترهای سئو داخلی می‌توان به بهینه‌سازی عکس‌های سایت اشاره کرد. اما چگونه این مورد باعث بهبود سئوی داخلی سایت من می‌شود؟

فاکتورهای سئوی داخلی را بشناسید.

*با ظاهر شدن تصاویر بهینه و سئو شده‌ی سایت خود در نتایج جستجوی تصویری گوگل، به‌راحتی برای سایت خود ورودی جذب کنید!

برای این کار لازم است اقدامات زیر را مدنظر قرار دهید:

کلمه کلیدی را در نام فایل تصویری خود لحاظ کنید.

با این کار ارزش تصاویر خود را نزد جستجوگر گوگل بیشتر می‌کنید. البته توجه کنید که اگر نام فایل حاوی چند کلمه است بین آن‌ها خط تیره بگذارید تا گوگل آن‌ها را ایمن‌تر بشناسد.

استفاده از Alt Text

با قرار دادن این متن کوتاه باعث می‌شوید گوگل محتوای تصویر شما را درک کرده و بداند که آن در مورد چه موضوعی است. پیشنهاد می‌کنیم متن جایگزین را توصیفی بنویسید و سعی کنید کلمه کلیدی یا حتی قسمتی از آن را در متن جایگزین جای دهید.

جدا از کمک به ارزشمندتر کردن محتوای خود، با قرار دادن متن جایگزین باعث می‌شوید درصورتی‌که به هر دلیلی عکس شما در صفحه‌ی سایتتان لود نشد مخاطب با دیدن متن جایگزین از مضمون آن با خبر شود. همچنین از نظر اخلاقی برای کاربران نابینایی که از برنامه‌ی مخصوص تبدیل متن برای وب‌گردی استفاده می‌کنند بتوانند تصاویر شما را نیز درک کنند.

بهینه کردن حجم تصاویر صفحه وب

با استفاده از ابزارهای زیادی که برای این کار طراحی شده‌اند حجم تصاویرتان را کم کرده و سپس در سایت قرار دهید تا سرعت لود کمتری داشته باشند و جدا از آن ارزش بالاتری نزد گوگل نیز دارند.

تصاویر ارزشمند استفاده کنید.

بهتر است به‌جای تصاویر قدیمی و تکراری سایت‌های دیگر اطلاعات جدید و جذاب‌تری را برای نمایش به کاربر انتخاب کنید مانند طراحی جدول‌های کاربردی، اسکرین‌شات‌های مرتبط، نمودارهای واضح و سایر اقدامات خلاقانه.

مهمترین فاکتور سئوی داخلی: لینک‌های داخلی هدفمند

این کار باعث می‌شود که موتورهای جستجو تمامی لینک‌های بکار رفته در صفحه وبتان را بررسی کرده و این‌گونه ارزش دهی بین صفحات شما پخش شود و تأثیر بسیار خوبی در سئو سایت شما نیز دارد.

فراموش نکنید که از  اصلی‌ترین ویژگی‌های محتوای سئو شده آن است که به صفحات مرتبط سایت لینک داده باشد. این کار را حساب شده و حرفه‌ای انجام دهید تا تجربه‌ی کاربری مخاطبتان را نیز بهبود دهید. برای مثال به صفحات مرتبط با محتوای خود لینک دهید تا کاربر به‌راحتی بدون نیاز به گشتن به آن‌ها نیز دست پیدا کند و زمان بیشتری را در سایت شما صرف کند.

در کل همان‌طور که شما هم متوجه شدید لینک‌سازی داخلی یعنی یک تیر و چند نشان!

دسته‌بندی یا فهرست‌کردن قسمت‌های سایت

وجود دسته‌بندی مرتب و حساب شده به سایت شما ظاهری منظم و کاربرپسند می‌بخشد و کاربران را به‌راحتی می‌توانند به آیتم‌های مورد نیاز خود برسند و این مهم باعث بهبود سئو سایت شما می‌شود. همچنین موتورهای جستجوی گوگل نیز اهمیت زیادی به کیفیت ساختار سایت شما می‌دهند زیرا با فهرست‌بندی یا دسته‌بندی حساب شده و دقیق به‌راحتی می‌توانند در همه قسمت‌های سایت شما خزش کنند.

لینک شکسته چیست؟

هر لینکی که کاربر یا ربات‌های گوگل را به یک صفحه 404 هدایت کند باعث امتیاز منفی شده و سئوی داخلی سایتتان را پایین می‌آورد.

برچسب‌ها (تگ‌گذاری) از پارامترهای سئو داخلی

وجود برچسب‌های هدفمند و سئو شده در رشد رتبه بندی سایت شما تأثیر دارد. البته توجه داشته باشید که تگ نزدن خیلی بهتر از تگ یا برچسب زدن‌های اشتباه و غیر اصولی است زیرا می‌توانند سئوی سایت شما را به راحتی نابود کنند.

تعداد صفحات وب سایت

این موضوع هم یکی از معیارهای مهم مربوط به سئو داخلی است. از دید گوگل اگر سایت شما صفحات کمی داشته باشد، سایتی با موضوع و محتوای بی ارزش است که لازم نیست به صفحه اول گوگل راه یابد! البته توجه کنید فقط تعداد صفحه را لحاظ نکرده و وجود محتوای با ارزش نیز الزامی است.

فاکتورهای سئو داخلی

بهینه‌سازی سایت برای موبایل

بهینه‌سازی سایت برای موبایل بسیار در سئوی داخلی مهم است زیرا درصد بالایی از مخاطبین با موبایل به وب‌گردی می‌پردازند پس این فاکتور مهم در بهبود سئوی داخلی را فراموش نکنید.

سخن نهایی

در این مقاله مهم‌ترین فاکتورهای سئو  on-page را شرح دادیم. امیدواریم در مبحث سئوی داخلی پیشرفت کافی را کسب کنید و به خوبی به آن مسلط شوید تا وب سایت‌های خود را به بهترین رتبه بندی گوگل با استفاده از مهم‌ترین اصول سئو داخلی برسانید.

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 71 = 75

اسکرول به بالا