ترافیک ارگانیک چیست و چرا اهمیت دارد؟
بلاگ
سئو
ترافیک ارگانیک چیست و چرا اهمیت دارد؟
تاریخ نوشته: 17 تیر 1403
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
ترافیک ارگانیک توسط جستوجوی کاربران در موتورهای جستوجو بهوجود میآید. این ترافیک میزان بازدید کاربران سایتهایی است که در نتایج جستوجو بهنمایش در آمدهاند. افرادی که توسط ترافیک ارگانیک صفحه شما را نگاه میکنند از روی علاقه و نیاز به سایت رجوع کردهاند. چنین افرادی احتمال زیادی دارد که جزو مشتریان و کاربران ثابت سایت محسوب شوند.
بسیاری از افراد تصور میکنند که ترافیک ارگانیک تنها توسط مشاغل با مشتریهای زیاد بهوجود میآید و کسبوکارهای جدید که دامنه کوچکتری از مخاطبان را دارند باید از تبلیغات برای ترافیک استفاده کنند. این فکر اشتباه است و هر شغلی میتواند با انتشار محتوای منظم و مرتبط با وبلاگ، یک ترافیک ارگانیک ایجاد کند. در این مقاله به اهمیت ترافیک ارگانیک بهصورت جامع پرداخته میشود.
ترافیک ارگانیک چیست؟
با توجه به اهمیت ترافیک ارگانیک، منظور کاربرانی است که ازطریق صفحه نتایح گوگل بهطور رایگان به سایت وارد شدهاند. ترافیک ارگانیک نقطه مقابل عبارت ترافیک پولی است که کاربران توسط تبلیغات به سایت وارد میشوند. کاربران ترافیک ارگانیک تنها توسط موتورهای جستوجوی گوگل به سایت وارد میشوند.
اگر ترافیک ورودی از بخش not provided از ۸۵درصد بیشتر باشد میتوان کلمات کلیدی که سبب ترافیک شدهاند را مشاهده کرد. درصورتیکه سرچ کنسول سایت خود را متصل به گوگل آنالیتیکس کرده باشید میتوانید اطلاعات سرچ کنسول را در آنالیتیکس مشاهده کنید. همچنین میتوانید
کلمات کلیدی که باعث ورودی بیشتر شدهاند را مشاهده کنید.
اهمیت ترافیک ارگانیک
طبق اهمیت ترافیک ارگانیک برای سایت، یکی از واحدهای اندازهگیری موفقیت سایت، ترافیک ورودی آن است. هدف نهایی هر سایت جذب ترافیک ارگانیک است. با افزایش ترافیک ورودی سایت، تعداد مشتریهای احتمالی آن شغل هم افزایش پیدا میکند. چنین مشتریهایی سبب درآمدزایی کسبوکار میشوند. به همین علت باید مشتریان بالقوه خود را آنالیز کرد که از کدام مبدا به سایت وارد میشوند و چه بخشهایی سبب جذب مشتریان میشود.
یکی از مزایای اصلی سئو، نتایج دائمی در موتورهای جستوجوی گوگل است. پس سئو را جدی بگیرید. بهتر است در کنار تلاش برای تبلیغات اینترنتی، سایت خود را برای رباتهای جستوجو نیز بهینه کنید. توسط سئو میتوان این ترافیک را ایجاد کرد. اطلاعات کامل آن را میتوان در گوگل آنالیتیکس بخش channel grouping report با کلیککردن روی قسمت acquisition/all traffic/ channels مشاهده کرد.
با ادامه روند بالا، تمام ترافیکهای ورودی سایت را از هر منبعی میتوانید ببینید که گوگل آنالیتیکس آنها را با جزئیات کامل نشان میدهد. بخش گزارشات گوگل آنالیتیکس کمک میکند تا میزان کارآمدی استراتژی سئو خود را بتوانید اندازهگیری کنید. گوگل آنالیتیکس اطلاعات پیچیده و سطح بالایی را مانند لندینگ پیجها و کلمات کلیدی با بیشترین ترافیک ارگانیک را به کاربر ارائه میدهد.
آنالیتیکس ابزار رایگانی است که توسط گوگل ارائه میشود و توسط آن تمام رخدادهایی که در سایت اتفاق میافتد بهصورت آنلاین بررسی میشود. بیشتر صاحبان سایت از این ابزار جهت مشاهده ترافیک سایت، صفحاتی که کاربران مشاهده کردند و مبدا ورودی آنها استفاده میکنند. گوگل آنالیتیکس برای بررسی کمپین تبلیغاتی، کیفیت ترافیک ورودی، منابع ورودی ترافیک و تحلیل
دیتاها استفاده میشود.
آسان ترین روش به دست آوردن ترافیک ارگانیک
تمام کسبوکارها میخواهند که ترافیک ارگانیک بیشتری را جذب کنند. این امر خصوصا در سایتهای فروشگاهی و خدماتی پررنگتر است و افزایش ترافیک ورودی یعنی سفارشات بیشتر و درآمد بیشتر. راحتترین شیوه دستیابی به ترافیک ارگانیک، انتشار مقالات با کیفیت و مرتبط با کسبوکار است. این ترافیک توسط نمایش صفحات سایت در موتورهای جستوجو بهدست میآید. به همین علت این ترافیک رایگان است و مورد توجه بسیاری از صاحبان سایت قرار گرفته است.
با توجه به اهمیت ترافیک ارگانیک، یکی از روشهای حیاتی در جذب ترافیک ارگانیک ، انتخاب کلمات کلیدی مناسب است. این کلمات کلیدی باید ورودی و میزان سرچ بالایی در یک ماه داشته باشند. کلمات کلیدی مناسب سبب میشوند تا در موتورهای جستوجو رشد کنید و تعادلی مناسب بین کلمات کلیدی پرسرچ و کمرقابت برقرار کنید.
به هنگام سرچ یک موضوع در گوگل، یاهو و بیگ سرچ، چند سایت گوناگون بهعنوان نتایج جستوجو نشان داده خواهد شد. زمانی که روی یکی از این سایتها کلیک کنید بازدید شما بهعنوان یک ترافیک ارگانیک ثبت خواهد شد. بیشتر کاربران به گوگل و نتایج آن اعتماد دارند. زمانی که سایت را در اولین نتایج گوگل مشاهده کنند بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد.
کلمات کلیدی ترافیک ارگانیک
کلمات کلیدی ترافیک ارگانیک، کلماتی هستند که سایت توسط آنها از موتورهای جستوجو ترافیک جذب کرده است. توسط ابزار گوگل آنالیتیکس میتوان این کلمات کلیدی را استفاده کرد. این گوگل، نرخ تبدیل را بررسی میکند یعنی کاربرانی که بعد از ورود به سایت به مشتری تبدیل شدهاند، زمانی را که کاربران روی سایت گذراندهاند و تعداد صفحاتی که کاربران آنها را دیدهاند.
کسانی که به تجزیه تحلیل منبع ترافیک سایت میپردازند زمانی که عبارت not provided را مشاهده میکنند یعنی ترافیک آنها در حال افزایش است زیرا تمام ترافیک ورودی از این بخش سایت در بخش نتایج جستوجو طبق کلمه کلیدی بهدست میآید.
ترافیک مستقیم چیست و چه تفاوتی با ترافیک ارگانیک دارد؟
با توجه به اهمیت ترافیک ارگانیک و توصیف آن بهصورت کامل، حال به توضیح ترافیک مستقیم میپردازیم. منظور از ترافیک مستقیم، کاربرانی است که توسط آدرس سایت در بخش جستوجوی مرورگر به سایت وارد شدهاند. این افراد سایت شما را در قسمت علاقهمندیهای خود ذخیره کردهاند و از این طریق به سایت وارد میشوند. اغلب ترافیک مستقیم باارزش نیست زیرا کارکنان و مشتریهای قبلی هنگامی که به حساب خود وارد میشوند از این روش استفاده میکنند.
همانطور که جذب کاربران جدید ضروری است حفظ آنها مهمتر از این مسئله است زیرا بازدیدکنندگان وابسته هستند و ترافیک مستقیم، نشانه سلامت سایت محسوب میشود. زمانی که کسی در گوگل بهدنبال آدرس خاصی است چنین ترافیکی، جستوجوی برند نام دارد. ترافیک برند برای افرادی است که کسبوکار شما را میشناسند و نام برند شما را در موتورهای جستوجو وارد میکنند تا وارد سایت شما شوند.
جمعبندی
اهمیت ترافیک ارگانیک در این است که کانال اصلی جهت افزایش فروش محسوب میشود. این موضوع در بازاریابی داخلی جهت افزایش آن مهم است. ترافیک ارگانیک به سایت کمک میکند تا عملکرد درستی داشته باشد، محبوبیت سایت را افزایش میدهد و سبب افزایش فروش میشود.
قابلیت استفاده از افزایش ترافیک ارگانیک عبارتند از سئوی داخلی و خارجی درست در شبکههای اجتماعی، تجزیه و تحلیل رقابتی، نابودی خطاهای فنی و بهبود. هر شخصی با توجه به تکنیکهای اصولی میتواند ترافیک ارگانیک برای سایت خود ایجاد کند.
درباره نویسنده
گیل طراح
مدیر دیجیتال مارکتینگ
دیدگاه خود را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*
تاریخ نوشته: 17 تیر 1403
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
عناوین مهم مقاله
ترافیک ارگانیک چیست و چرا اهمیت دارد؟
با خبر نامه گیل طراح همیشه به روز باشید.
برای دریافت جدیدترین بلاگ ها و خبرنامه, به ما ملحق شوید.