گوگل ترندز چیست و چه کاربردی دارد؟
بلاگ
گوگل ادز
گوگل ترندز چیست و چه کاربردی دارد؟
تاریخ نوشته: 18 تیر 1403
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
گوگل ترندز یکی از ابزارهای رایگان گوگل محسوب میشود که عبارتهای پر جستوجوی گوگل را در فصلهای مختلف زمانی تجزیه و تحلیل میکند. این ابزار کمک میکند تا متوجه شوید کاربران در زمانهای مختلف چه چیزهایی را سرچ میکنند. کاربرد آن در آگاهی از ترندهای گوگل و سرچ کلمات در گوگل است. در این مقاله به بررسی کاربردهای آن بهصورت کامل پرداخته میشود.
کاربرد گوگل ترندز
این ابزار، آمار روندهای جستجو در هنگام شروع جمعآوری اطلاعات خود (از سال 2004 میلادی) را در اختیار کاربران قرار میدهد. گوگل ابتدا اطلاعات را بهروزرسانی نمیکرد اما در سالهای اخیر اطلاعات سیستم بهطور لحظهای بهروزرسانی میشود. توسط آنالیز این ابزار میتوان دادههای سئو سایت و بازارها را تجزیه و تحلیل کرد. همچنین در این ابزار، این امکان وجود دارد که دادهها را فیلتر کند و توسط آن عملیات گزارشگیری و آنالیز دادهها آسانتر شود. کاربردهای کلی این ابزار در ادامه آورده شده است.
پیشرفت در یوتیوب
برای استفاده از این گزینه، از جستوجوی یوتیوب استفاده کنید تا وضعیت عبارت مورد نظر در پلتفرم بهنمایش در بیاید. در تحقیق کلمات کلیدی، موقعیت مکانی روی سراسر جهان تنظیم شود زیرا ایران به این برنامه دسترسی مستقیمی ندارد.
پیدا کردن موضوع های ترند
کارکردن روی موضوعات ترند میتواند ترافیک سایت را افزایش دهد. برای مطمئنشدن از ترندبودن این موضوع در زمان سرچ آن در گوگل بهتر است بازه زمانی روی 30 یا 90 روز گذاشته شود. این عمل بیشترین میزان جستوجو در روزهای هفته را نشان میدهد. موضوع ترند باید مرتبط با فعالیت شما باشد و آسیبی به هویت برند شما وارد نکند.
زیر نظر گرفتن رقبا
مهمترین کاربرد گوگل ترندز، رصد رقابت رقبا در صنایع مختلف است. بهعنوان مثال، در پلتفرم فیلیمو و نماوا در بازه زمانی 5 ساله، فیلیمو در کوتاهمدت بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. تیم فیلیمو یا نماوا با بررسی این موضوع میتواند استراتژیها و فعالیتهای رقیب خود در بازههای زمانی مختلف را خصوصا هنگام جهشی که در جستوجوهای رقیب اتفاق افتاده است بررسی کند.
توجه به رشد سرچ برند
این ابزار کمک میکند تا متوجه میزان سرچ نام برند خود توسط افراد شوید. زمانی که نام برند را سرچ کنید، نموداری که در زمان عرضههای مهم بالاتر رفته است بهنمایش در میآید مانند معرفی محصول و اجرای کمپین موفق. حال این سؤال پیش میآید که تنها باید از معرفی محصول برای افزایش جستوجوی برند خود استفاده کنید؟ خیر، استفاده از تبلیغات پیامکی، بنری، ویدیویی در سایتهای پربازدید، و اپلیکیشنها به افزایش سرچ برند توسط کاربران کمک میکند.
توسط تبلیغات هدفمند میتوان بخشی از بازار که مرتبط با محتوای سایت شما و نیاز کاربران است را پیدا کرد. بهطور مثال، تبلیغات پیامکی را میتوان طبق ویژگیهای مخاطب ازجمله موقعیت مکانی، علاقه، رفتار و شغل برای مخاطبین ارسال کرد. این امر سبب میشود تا کسانی از برند شما آگاه شوند که مشتری و مخاطب واقعی برند شما هستند.
انتخاب بهترین محصول برای فروش آنلاین
از گوگل ترندز میتوان برای شناسایی محصولات باارزش جهت تبلیغ استفاده کرد. اگرقصد ساخت یک فروشگاه آنلاین را دارید و نمیدانید بهتر است چه محصولاتی را عرضه کنید از این ابزار جهت پیدا کردن محصول برای فروش و تبلیغات استفاده کنید. بهتر است ابتدا محصولات مدنظر که قابل تأمین هستند را لیست کنید و سپس توسط این ابزار بررسی کنید که آیا مورد توجه مخاطبان هستند یا خیر.
شناخت محصولات و موضوعات فصلی
موضوعات و محصولات فصلی یعنی در یک بازه زمانی بهصورت سالیانه ترند میشوند مانند لوازم تحریر و آجیل شب عید.
ارتقای کسب و کار توسط گوگل ترندز
بهجز استانهای شمالی بسیار از مردم استان قزوین، تهران و البرز تمایل به خرید ویلا دارند. اگر کسبوکار محلی شما در یکی از این 5 استان باشد با بهینهسازی سایت جهت خرید ویلا میتوان ترافیک سایت را افزایش داد.
ارتباط گوگل ترندز و سئو سایت
جدولهایی که بهوسیله این ابزار تولید میشوند از منابع معتبر جهت دستیابی به ایدههایی برای تولید محتوای مفید هستند. تولید محتوا یکی از رکنهای مهم در بهینهسازی سایت برای موتورهای جستوجو است. برای بهینهسازی باید موضوعات مورد علاقه کاربران را مورد بررسی قرار داد. این ابزار، عناوین را بهصورت شفاف در اختیار کسبوکارها قرار میدهد. این ابزار یک شیوه مفید برای کمک به صاحبان مشاغل، کارشناسان و مدیران سایت است.
زمان استفاده از گوگل ترندز
در چند حالت میتوان از این ابزار استفاده کرد. زمانی که سرمایه کافی برای استفاده از سرویسهای پولی در دسترس نیست، هنگامی که میزان ترندبودن یک موضوع در زمانی مشخص قابل رؤیت باشد و مقایسه شکل نوشتاری متفاوت کلمهها که در هیچ ابزاری نمیتوان این قابلیت را مشاهده کرد. بهطور مثال، توسط این ابزار میتوان عبارت مشابه دیجیتال مارکتینگ که محبوبتر است را پیدا کرد.
طبق آمار، گوگل با 4/3 میلیارد کاربر، 92درصد از بازار را به خود اختصاص داده است. این آمار کمک میکند تا استراتژی بازاریابی و فروش خود را داشته باشید زیرا نتایج گوگل طبق جستوجوهای روزانه موتور جستوجو است.
فیلترهای موجود در گوگل ترندز
این پارامترها عبارتند از نوع جستوجو، دستهبندی موضوعی، بازه زمانی و منطقه جغرافیایی. توسط فیلتر نوع جستوجو میتوان آمار مرتبط با جستوجو را در دستههای مختلف گوگل ازجمله صفحات وب، تصاویر گوگل، اخبار گوگل، محصولات فروشگاهی و یوتیوب قرار داد.
فیلتر دستهبندی موضوعی بهصورت پیشفرض روی همه دستهبندیها قرار دارد که تعیین میکند آمار جستوجو درزمینه چه موضوعاتی قرار بگیرد. فیلتر بازه زمانی بهطور پیشفرض روی 12 ماه گذشته قرار دارد که روند تغییرات سرچهای انجامشده در بازههای زمانی چند ماه، روز، سال و ساعت را نشان میدهد.
پارامتر منطقه جغرافیایی، آمار کلی و روند جستوجوی مردم در سراسر جهان را در اختیار کاربر قرار میدهد. اگر این فیلتر روی حالت Worldwide قرار بگیرد، سرچهای کل جهان بررسی خواهد شد.
جمعبندی
در عصر حاضر، گوگل ترندز از مفیدترین ابزارهای سئو است که اطلاعات جدیدی در مورد ترندهای معروف در اختیار کاربران قرار میدهد. اطلاعات این ابزار در زمینههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. بهطور مثال، اگر نیاز به تولید محتوا دارید و نمیدانید چه موضوعی برای مردم جذابتر است با مقایسه عبارتهای کلیدی مرتبط با موضوع میتوان بهترین عبارت را پیدا کرد. این ابزار برای گسترش بازار کار نیز استفاده میشود یعنی اگر میخواهید شعبه دیگری در یک شهر دیگر تأسیس کنید توسط این ابزار میتوان بیشترین سرچ مرتبط با محصول را پیدا کرد.
درباره نویسنده
گیل طراح
مدیر دیجیتال مارکتینگ
دیدگاه خود را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*
تاریخ نوشته: 18 تیر 1403
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
عناوین مهم مقاله
گوگل ترندز چیست و چه کاربردی دارد؟
با خبر نامه گیل طراح همیشه به روز باشید.
برای دریافت جدیدترین بلاگ ها و خبرنامه, به ما ملحق شوید.